ГоловнаАнонси

Привітання Biopharma Plasma Дніпро колективу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ з 55-річчям

16 березня 2021 року  Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ святкує свое 55-річчя.

Саме в цей день керівництво Biopharma Plasma Дніпро на території вишу привітає з цим ювілеєм наставників та курсантів університету  - своїх найактивніших учасників донорського руху. Початок о 09:00.

В університеті майже 300 донорів плазми на сьогодні. Дуже важливо, що  в курсантів є власний приклад командира-наставника, ректора університету - полковника поліції Андрія Євгеновича Фоменка, який сам є донором плазми.

Зараз в ДДУВС близько 300 донорів (62%  з них - кадрові)число донорів-курсантів університету внутрішніх справ постійно росте - тільки за минулий навчальний семестр їх кількість зросла втричі:

  • викладачі та курсанти здійснили 920 донацій (220 вже в цьому році), з них понад 60 - благочинні
  • зібрано 600 літрів плазми, з якої виготовлено препарати, що рятують життя поранених та постраждалих в ДТП і на пожежах, онкохворих дітей та дорослих, немовлят та вагітних жінок - це майже1500 врятованих життів!

Найактивнішим 15 донорам-курсантам – юнакам та дівчатам - вручено Подяки та пам’ятні подарунки від донорського центру Biopharma Plasma Дніпро.

Довідка:

Biopharma Plasma Дніпро входить в мережу найсучасніших сертифікованих плазмацентрів України компанії Biopharma Plasma, які займаються заготівлею та переробкою плазми донорів (рідкої частини крові без її клітин, які повертаються під час донації донору).

В плазмацентрі плазма збирається на сучасних апаратах плазмаферезу з застосуванням одноразових систем та піддається шоковому заморожуванню, після чого транспортується для переробки на завод Biopharma Plasma.

Донор плазми проходить обстеження терапевта у центрі та отримує безкоштовно аналізи крові: по 22 показникам  + на ВІЛ, гепатити В і С і головне -  на наявність в плазмі антитіл до COVID-19. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook