ГоловнаАнонси

ІА «Мост-Дніпро»: «Що об‘єднує коньяк і петриківський розпис та чому в Україні не робитимуть фету?»

16 квітня (п'ятниця) об 11:00

в прес-центрі ІА «Мост-Дніпро»

Дніпро, вул. Мечникова, 19, БЦ «Цивілізація»

Відбудеться прес-конференція

«Що об‘єднує коньяк і петриківський розпис та чому в Україні не робитимуть фету?»

Відповідно до Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, сторони зобов'язалася охороняти географічні зазначення одна одної. Для нашої країни це означає, в тім числі, відмову від використання назв «коньяк», «шампанське», «портвейн», «кальвадос», «граппа», «токай», «херес», «фета», «рокфор», «пармезан» тощо, причому назви вказаних сирів не можна буде використовувати вже з початку 2023 року, а алкогольних напоїв – з 2026-го року. Зокрема, українські виробники вже прийняли рішення про нову назву для сиру, який вони наразі виробляють під назвою фета – надалі він називатиметься «набіл».

В той же час, статусу географічного зазначення вже набули перші три українські харчові продукти (гуцульська овеча бриндзя*, гуцульська коров'яча бриндза*, мелітопольська черешня), а також петриківський розпис та кролевецькі рушники, невдовзі очікується реєстрація херсонського кавуна, кількох вин та закарпатського меду.

На прес-конференції Іван Гайванович розповість про концепцію географічних зазначень, переваги їх запровадження для виробників, споживачів і територій, а також про перспективи реєстрації нових українських географічних зазначень.

У прес-конференції візьме участь:

- Національний експерт з маркетингу та комунікацій проєкту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» Іван Гайванович.

На прес-конференцію запрошуються виключно представники ЗМІ при пред'явленні журналістських посвідчення. Прохання до Журналіст, в прес-центрі дотримуватися маскового режиму.

З питань участі в прес-конференціях звертайтесь за телефоном 067-63-17- 840

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook