ГоловнаАнонси

У Дніпрі відбудеться дитячий стріт-арт фестиваль «ДОНОР ОЧИМА ДІТЕЙ»

19 серпня у сквер Героїв біля фонтану (за ОДА) відбудеться  дитячий стріт-арт фестиваль «ДОНОР ОЧИМА ДІТЕЙ». Початок о 17:00.

Для збереження здорової нації, поширення донорства, підняття престижу донора, збільшення збору донорської плазми для забезпечення українських медичних закладів вітчизняними ліками з плазми, пропаганди здорового способу життя серед дітей та дорослих, та на честь святкування 30-річчя Незалежності нашої держави в усіх плазмацентрах України с 1 серпня по 7 вересня проходить донорський марафон «ДОНОРСТВО – ЦЕ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ».

В рамках цього марафону донорський центр BiopharmaPlasma Дніпро вперше в нашому місті проводить дитячий стріт-арт фестиваль «ДОНОР ОЧИМА ДІТЕЙ», що об’єднав творчу малечу багатьох напрямків. Його мета – пропаганда донорства, здорового способу життя та формування позитивного іміджу донора у підростаючого покоління.

Фестиваль буде проходити разом з веселими аніматорами Банана-клаб, стріт-арт-художниками, досвідченими тренерами Стріт Воркаут Україна, численними партнерами Biopharma Plasma Дніпро, які привезли  подарунки для малечі.

Учасники будуть мати нагоду зробити малюнки на асфальті крейдою чи на великому банері фарбами, позайматися на воркаут майданчику.

До фестивалю приєдналася організація скаутів та стріт-футболістів – адже це теж вуличне  мистецтво!

Кожен учасник отримав подарунок, які підготували  Біофарма Плазма Дніпро та соціальні  партнери - БФ Помагаєм та регіональне  відділення НОК України.

Дорослі гостей фестивалю теж мали нагоду проявити творчі здібності – зробити власноруч дітям панами з картону з символом фестивалю – Донорським лелеченям, а діти, доречи, могли навіть зробити боді-арт з цим символом (звичайно малюнок батьки легко змиють водою з милом…)

Яскравим завершенням та прикрасою арт-фестивалю став завершальний український «Хоровод», виконаний 11-річною скриплькою Ариною Шека, срібною медалісткою міжнародного конкурсу юних виконавців Holly music.

В дружне коло хороводу стали дорослі і діти – як символ єдності нашої країни.

"Ми регулярно чуємо про інформаційну та енергетичну незалежність країни. Проте, на жаль, всі мовчать про безперебійне та незалежне від інших країн забезпечення українських пацієнтів українськими компонентами крові та ліками на основі плазми. Країна не може досягнути справжньої  Незалежності,  якщо не розвиває власний донорський рух. Тому що донорство - це невід’ємна частина незалежності та розвитку суспільства! Ми безмежно вдячні донорам-героям, які регулярно приходять в центри BiopharmaPlasma. Тільки протягом 2020-го року донорам та команді Biopharma спільними зусиллями вдалося врятувати понад 30 тисяч життів українців! Ця кількість дорівнює населенню Синельникового на Дніпропетровщині!", - розповіли в плазмацентрі.

Організатор цього масштабного заходу - ТОВ «Дніпропетровський обласний центр заготівлі та переробки плазми «ДНІПРО-ПЛАЗМА», що працює під брендом BiopharmaPlasma Дніпро, є сучасним регіональним донорським підрозділом компанії Biopharma, яка виробляє з плазми крові донорів незамінні ліки для поранених воїнів АТО та постраждалих в ДТП, хворих онкологічних та опікових центрів, недоношених немовлят та вагітних жінок з резус-конфліктами, важкохворих на ковідну пневмонію та багатьох інших.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook