ГоловнаНадзвичайні події

На Дніпропетровщині поліцейські викрили діяльність нарколабораторії

У Тернівці правоохоронці припинили діяльність нарколабораторії з виготовлення метамфетаміну. Крім психотропів та прекурсорів, під час обшуку поліцейські вилучили понад 5 тисяч набоїв калібру 5,45. Про це повідомили у відділі комунікацій поліції Дніпропетровської області, посилаючись на матеріали Павлоградського районного відділу поліції.

За оперативною інформацією правоохоронці встановили, що чоловік у власному гаражі облаштував лабораторію з виготовлення психотропних речовин та займається їх збутом. На підставі зібраних доказів 7 листопада за місцем мешкання, в гаражі та в автомобілі 60-річного жителя Тернівки відбулися санкціоновані судом обшуки.

«В результаті у гаражі наркоділка поліцейські вилучили пігулки, до складу яких входить психотропна речовина «псевдоефедрин», прекурсори та обладнання для виготовлення метамфетаміну. Крім цього, він зберігав 5 ящиків з набоями калібру 5,45 мм загальною кількістю 5,4 тис. одиниць. Також при собі у фігуранта були пігулки, які використовуються для виготовлення психотропів»,- йдеться у повідомпленні.

Чоловіка затримали та доставили до Павлоградського районного відділу поліції. Слідчим за узгодженням з окружною прокуратурою розпочато кримінальні провадження за ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. 

За скоєне чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна. Поліцейські встановлюють всіх осіб, які можуть бути причетні до збуту наркотиків.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook