ГоловнаНадзвичайні події

СБУ повідомила про підозру прихильниці рашизму, яка поширювала інтернет-фейки про ЗСУ на Дніпропетровщині

Служба безпеки України викрила діяльність прихильниці рашизму, яка систематично поширювала дезінформацію про Збройні Сили України та підпалювала міжнаціональну ворожнечу на території Дніпропетровщини. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Згідно із зібраною доказовою базою, фігуранткою цієї справи є мешканка Новомосковського району, яка є власницею інтернет-магазину з продажу парфумерно-косметичної продукції. Паралельно зі своєю комерційною діяльністю, вона активно розповсюджувала фейкову інформацію, спрямовану на дискредитацію діяльності ЗСУ в регіоні.

Деструктивний контент у вигляді фейкових повідомлень та коментарів «блогерка» публікувала у різних соцмережах. Крім цього, вона у своїх розмовах з оточуючими називала «російськими» декілька мегаполісів на півдні та сході України, і ображала національну гідність мешканців різних регіонів нашої держави.

Лінгвістична експертиза підтвердила факти незаконної діяльності зловмисниці. Під час обшуків за місцем її проживання виявлено комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами злочинних дій.

«Наразі, фігурантці повідомлено про підозру за ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками)»,- йдеться у повідомленні.

Матеріали провадження зараз направлені до суду, де зловмисниці може бути призначено покарання у вигляді до 5 років позбавлення волі.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook