ГоловнаНадзвичайні події

Загиблі, постраждалі, понівечені будинки та інфраструктура: наслідки ворожої атаки на область

Вночі і рано вранці ворог атакував Дніпропетровщину ракетами й ударними БпЛА. Цілив по Синельниківщині, Кривому Рогу, Павлограду, Дніпру. Є загиблі. Серед них двоє дітей: 14-річна дівчинка і 8-річний хлопчик. 34 мешканці отримали поранення. 

«Область пережила чергову масовану атаку. Частину ворожих цілей збили Сили ППО. Зокрема, тільки за ранок, 9 ракет. І ще 2 – вночі. Та, на жаль, були і влучання», – зазначив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

У Синельниківському районі частково зруйновані чотири приватні помешкання. Ще понад 60 – пошкоджені. Знищена сонячна електростанція. Потрощені два підприємства, інфраструктурні об’єкти, автівки.

В обласному центрі побиті 7 адмінбудівель, два приватні будинки, три навчальні заклади, аптека, магазини, заклад громадського харчування, ломбард. Пошкоджені декілька багатоповерхівок, готель, ринок, 20 торговельних павільйонів, СТО.

Вогнем знищений легковик, ще з півсотні – побиті. Потрощена й інфраструктура міста.

А ще частково зруйнована п’ятиповерхівка. Там виникла пожежа, яку приборкували декілька годин. З потрощених квартир врятували 12 людей.

На місці працюють усі служби. Поліція, ДСНС, медики.

Майже півсотні людей звернулись за психологічною допомогою.

Комунальники вивезли понад 150 тонн уламків. Розгорнутий пункт незламності.

Гуманітарні місії надають допомогу на місці.

Видають будівельні матеріали, теплі речі.

Серед небайдужих містян, які долучилися, 14-річний школяр Тимофій.

Хлопець мешкає неподалік. Попри юний вік, прибіг на місце трагедії. Підносив питну воду рятувальникам, допомагав надзвичайникам розгортати штаб.

Підліток із досвідом. Долучався до ліквідації наслідків ракетного влучання у будинок на Перемозі. Тоді дістав з-під завалів трьох людей. За це навіть отримав нагороду.

«У мене є друг. Він професійний рятувальник. Хочу з нього брати приклад. Та й, насправді, в такій ситуації будь-яка допомога важлива. Я не міг залишитися осторонь і сьогодні. Потрібно буде, уламки тут прибиратиму. Хочу, щоб «рускіє» горіли у пеклі за все скоєне», – сказав Тимофій. 

Пані Алла – власниця квартири на п’ятому поверсі. Сама мешкає за містом. А у вільне помешкання пустила пожити родичів з Донецької області. Племінника разом із дівчиною.

«Війна їх і тут дістала. Добре, що вони не постраждали. Зреагували на тривогу. Спустилися у метро», – розповіла Алла. 

Оксана під час вибуху була вдома разом із дітьми. Каже, якраз готувала сніданок, варила каву. Жінка мешкає на другому поверсі. У квартирі вилетіли вхідні двері й вікна.

«Встигла тільки відвернутися і всі вікна, все, що на кухні стояло летіло в мене. Я бігла по склу до дітей, які спали в іншій кімнаті. Накрила їх ковдрою і потихеньку вивела надвір», – згадує Оксана.

У Дніпрі продовжуються аварійно-пошукові роботи.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook