ГоловнаНадзвичайні події

Екс-директорку комунального підприємства з Дніпропетровщини підозрюють у розтраті 1,3 млн грн на закупівлі електроенергії за завищеними цінами

Посадовицю підозрюють у розтраті бюджетних коштів у розмірі понад 1,3 млн грн через закупівлю електроенергії за завищеними цінами. За даними Дніпропетровської обласної прокуратури, підозрювана неодноразово змінювала умови договору, безпідставно збільшуючи вартість електроенергії, чим завдала збитків громаді.

Під процесуальним керівництвом Першотравенської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишній директорці одного з житлово-комунальних підприємств Дніпропетровської області. Її звинувачують у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Згідно з матеріалами слідства, у 2021 році між комунальним підприємством та товариством було укладено договір на постачання електроенергії, в якому чітко визначались плановий обсяг та ціна енергії. Однак колишня керівниця підприємства неодноразово вносила зміни до умов договору, укладаючи додаткові угоди, у яких безпідставно підвищувала вартість електроенергії.

«Внаслідок протиправних дій підозрюваної на рахунок товариства надлишково перераховано понад 1,3 млн грн бюджетних коштів та завдано збитків територіальній громаді міста», - зазначили у відомстві.

Підозрювана наразі перебуває під слідством, і питання її відповідальності вирішуватиметься в суді. Досудове розслідування здійснюється слідчими відділення поліції №3 Синельниківського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook