ГоловнаCуспільство

Дніпропетровщина майже на 80% підготувалася до опалювального сезону

Дніпропетровщина майже на 80% підготувалася до опалювального сезону

Дніпропетровська область завершує підготовку до осінньо-зимового сезону. Тривають ремонти котелень, заміна теплових мереж, перевірка внутрішньобудинкових систем опалення. Нині готовність регіону до зими – близько 80%. 

Про це повідомила Дніпропетровська ОДА.

«Робимо максимум, аби вчасно підготувати житлові будинки, об’єкти соціальної сфери та підприємства області до опалювального сезону, – зазначив директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Андрій Коломоєць. – В середньому по регіону вже виконали 80% запланованих робіт. До підготовки комунальники підходять комплексно. Лагодять теплові і водопровідні мережі, очисні споруди, насосне обладнання. Особлива увага – котельним». 

Вже повністю готові до експлуатації у холоди понад 1,1 тис котелень з-поміж 1,5 тис. Налагодили системи опалення та привели до ладу комунікації у 9,4 тис житлових будинках.

На фініші оновлення теплових мереж – замінили більш ніж 38,5 км труб і ще півтора кілометри підготували до роботи взимку. А ще відремонтували понад 12,2 км каналізаційних мереж. 

На 91% готові зустріти опалювальний сезон школи області, на 84% – лікарні. Налаштовані системи опалення близько 780 дитячих садочків з 820.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook