ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині стартує пілотний проект Державного аграрного реєстру: переваги для виробників сільськогосподарської продукції

На Дніпропетровщині стартує пілотний проект Державного аграрного реєстру: переваги для виробників сільськогосподарської продукції

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України спільно з Всеукраїнською асоціацією громад розпочинають активну фазу реалізації 2-го етапу пілотного впровадження Державного аграрного реєстру (далі ДАР).

Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА

Проект реалізується у координації з Держгеокадастром, Міністерством юстиції та за сприяння проекту світового Банку й ЄС «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», а також Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО).

ДАР – це автоматизована електронна система, доступна для усіх виробників сільськогосподарської продукції незалежно від форми господарювання. Зареєстровані користувачі ДАР у майбутньому отримають можливість подавати онлайн заявки на участь у державних та регіональних програмах державної підтримки сільського господарства.

Реєстрація у ДАР дозволить власникам земельних ділянок перевірити коректність даних на землю, виявити помилки в реєстрах і подати заявки на їх виправлення, а також перевірити відповідність даних про майнові права на землю.

Зареєструватися у Державному аграрному реєстрі он-лайн можна вже зараз за посиланням: www.ar.gov.ua

Покрокова інструкція для реєстрації доступна у відео: https://www.ar.gov.ua/using 

Реєстрація та користування Державним аграрним реєстром є безкоштовна.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook