ГоловнаCуспільство

У Дніпрі на День міста встановили національний рекорд з випікання піци в українському орнаменті

У Дніпрі на День міста встановили національний рекорд з випікання піци в українському орнаменті

У Дніпрі на майданчику біля Державного цирку відбувся Святковий ярмарок. Під час його проведення було встановлено національний рекорд з випікання піци в українському орнаменті. Шість кухарів та чотири їх помічники близько п’яти годин випікали 50-метрову піцу,  повідомляють у прес-службі міської ради. 

«Ідея по випіканню піци-рекордсменки виникла ще до карантину, але ми вирішили зробити цей подарунок Дніпру саме на День міста. Після того, як рекорд буде зареєстровано, ми пригощатимемо усіх охочих дніпрян нашою піцою», - розповіла авторка ідеї Тетяна Крутенко. 

Віктор Альохін, запрошений шеф-кухар із Києва розповів, що піца-рекордсменка має свою назву – «Козак Мамай»: «Вона складається з традиційних українських інгредієнтів. Італійці нам дали привід прагнути кращого, і ми за них нічим не гірші». 

Дніпряни з цікавістю спостерігали за процесом роботи кухарів та продовжували насолоджуватися святковою програмою. 

Так, городянка Оксана позитивно ставитися до подібних заходів і вважає, що встановлення рекорду під час святкування Дня міста є дуже гарним подарунком.

Тимофій Хомяк прийшов на святковий ярмарок на виступ свого сина: «Я люблю своє місто і вітаю його зі святом. Так сталося, що ми ще артистична родина. Моєму сину випала честь виступити на цьому святі, а ми підтримаємо його виступ й місто. Після фіксації рекорду з задоволенням скуштую піцу зі всією родиною». 

Ярослав Станішевський зазначив, що програма святкування Дня міста дуже захоплива та цікава: «Багато різних розваг, і нам з друзями все дуже подобається. І взагалі, дуже гарна ідея з піцою». 

Окрім цього, на дніпрян чекала битва найкращих DJ, облаштована зона для відпочинку та спілкування з блогерами всієї України.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook