ГоловнаCуспільство

У Дніпрі затвердили програму розвитку земельних відносин на 2021-2025 роки

У Дніпрі затвердили програму розвитку земельних відносин на 2021-2025 роки

Депутати Дніпра під час 61-ї чергової сесії міськради затвердили програму розвитку земельних відносин у місті на 2021-2025 роки. Муніципальний документ передусім дасть змогу розв'язати більшість соціально-економічних, правових та екологічних проблем міського землекористування, створити стабільний ринковий механізм регулювання земельних відносин і формування інвестиційно-привабливого землекористування. 

Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради. 

Серед іншого планується проведення інвентаризації земель міста. Це дозволить виявити всіх землекористувачів, власників землі зі встановленням меж їхніх ділянок; виявити земельні ділянки, що не використовуються або використовуються нераціонально, не за цільовим призначенням тощо. Також будуть запроваджені системи контролю за укладанням договорів оренди та своєчасністю плати за землю.

 Окрім того, буде створений план земельно-господарського устрою Дніпра як частина генерального плану розвитку міста. Це забезпечить ведення містобудівного та земельного кадастрів, Муніципальної земельної інформаційної системи, а також визначення меж земельних ділянок усіх форм власності та користування із зазначенням їхнього цільового призначення, - зазначають у департаменті по роботі з активами міськради.  

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook