ГоловнаCуспільство

Павлоградський хімзавод і «Інтерпайп» - основні партнери «Дніпровської політехніки», - Геннадій Півняк

У жовтні відзначається 80-річчя академіка НАН України, професора, доктора технічних наук, ректора Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», заслуженого діяча науки і техніки України, двічі лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, лауреата премії ім. О. Лебедєва НАН України Геннадія Григоровича Півняка. Про це йдеться на сайті вишу.

 За час перебування академіка на посаді ректора в НТУ «Дніпровська політехніка» піднявся на високий щабель авторитету не лише в Україні, а і в світі. За його безпосередньою участю створено сучасні інноваційні структури: Науково-освітній центр «Стійкість геотехнічних систем: процеси, явища, ризики» як грант США, Науково-навчальний центр «Проблеми використання енергетичного потенціалу геотехнічних систем України», Навчально-науковий інститут гірничої та металургійної електроенергетики МОН та НАН України, стартап-школа, бізнес-інкубатор, навчально-науково-виробничі комплекси з проблем енергетики, безпеки, інфокомунікацій, вугілля та машинобудування за підтримки провідних виробничих компаній.

«На базі НТУ «Дніпровська політехніка» результативно діють Дніпровський центр наукового парку, Міжнародний університет ресурсів (IUR), Міжнародний центр інженерної педагогіки (IGIP), Центр колективного користування науковим обладнанням «Інноваційна геоенергетика», Центр високих технологій (за участю КБ «Південне»), Центр хімічних та біотехнічних технологій (спільно з ДП «ДВО «Павлоградський хімічний завод»), Центр компетенцій з мехатроніки (за участю компанії «Інтерпайп»)»,- повідомляє прес-служба.

Наукові дослідження та підготовка кадрів в університеті здійснюються спільно з високотехнологічним бізнесом у контексті ключових напрямів четвертої промислової революції. Незмінно високим є рейтинг університету, результативно діють міжнародні програми на міждисциплінарній основі, подвійного диплому, дуальної освіти. Впроваджено європейські принципи організації навчального процесу та забезпечення якості вищої освіти. Університет має міцні відносини з понад 100 зарубіжними партнерами майже 50 країн Європи, Азії, Америки. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook