ГоловнаCуспільство

Танцями та співами: на Дніпропетровщині відзначили Міжнародний день рідної мови

Танцями та співами: на Дніпропетровщині відзначили Міжнародний день рідної мови

На Дніпропетровщині відзначили Міжнародний день рідної мови. Організували у філармонії концерт. А ще навчали петриківському мистецтву. По це повідомила заступниця начальниці управління культури, національностей і релігій Дніпропетровської ОДА Світлана Світлічна.

«Концерти проводимо не вперше – це вже традиція. Такі зустрічі об’єднують. Дорослих та молодь, представників різних національностей та релігій. Переконані, що мова, яку розуміють всі – це мова мистецтва», – сказала Світлана Світлічна.

Глядачів розважали народними та сучасними піснями, танцями, віршами та гуморески. А ще провели майстер-клас з петриківського розпису. Опанувати народне мистецтво могли всі охочі.

«Петриківський розпис – унікальне мистецтво. Моя мета, як викладача – аби він не залишався лише на сувенірах. А «жив» в інтер’єрах та на фасадах будинків, у книгах та малюнках», – сказала заслужений майстер народної творчості України Тетяна Гарькава.

На сцену філармонії вийшли студенти консерваторії та мистецьких коледжів області.

«Мова та культура – наш спадок. Маємо оберігати її та передавати наступним поколінням. Без цього втратимо свою самобутність», – зазначила студентка коледжу культури та мистецтв Альона Биковська.

Міжнародний день рідної мови відзначають щороку 21 лютого.

Костяная Лилиана

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook