ГоловнаCуспільство

У Клієнтському просторі 104.ua проводять курси цифрової грамотності для споживачів газу

18 лютого Клієнтський простір 104.ua, розташований у Дніпрі на вул. Паторжинського, 24, перетворився на цифровий хаб. Усі споживачі газу, які завітали в цей день вирішити газові питання, за допомогою менеджерів з обслуговування клієнтів мали змогу дізнатись про особливості інноваційного порталу “Дія. Цифрова освіта” та долучитись до користування його сервісами.

Наприкінці грудня ми вже інформували про те, що Центри обслуговування клієнтів «104.ua Клієнтський простір» перетворяться на цифрові хаби. У них бажаючі зможуть отримати уроки цифрової грамотності в рамках всеукраїнського проекту «Дія. Цифрова освіта» від Міністерства цифрової трансформації України. У Дніпрі першим хабом, де клієнти АТ «Дніпрогаз» зможуть отримати уроки з цифрової грамотності, став Клієнтський простір 104.ua на вул. Паторжинського, 24.

«Дія» - скорочення від «Держава і Я» - це український електронний сервіс державних послуг. Для користувачів сервісом розроблено мобільний застосунок із цифровими документами та портал із публічними послугами, які дозволяють користуватися електронними версіями документів та отримати більше 70 державних послуг онлайн. 

«Портал “Дія” є дуже корисним для українців, адже за його допомогою можна отримати безліч онлайн-послуг швидко, а головне без черг та бюрократії. Особливу увагу при презентації веб-порталу наші фахівці приділяють розділу “Дія.Цифрова освіта”, - коментує менеджер регіонального розвитку ТОВ “104.ЮА” Марина Коваленко. – Він являє собою цілий набір різноманітних навчальних відеороликів, що призначені для підвищення цифрової грамотності громадян. У програмі навчання є безліч освітніх серіалів: базові цифрові навички, цифрова грамотність для вчителів, для бізнесу і стартапів, серіал для батьків «Безпека дітей в інтернеті», цифрові фінанси та багато іншого».

Пройти тест з цифрової грамотності та перевірити свій рівень знань можна на сайті: osvita.diia.gov.ua. Детальніше з цього приводу з радістю проконсультують спеціалісти Клієнтського простору 104.ua. Вони допоможуть зареєструватись на платформі, розкажуть про особливості навчальних проектів та інші можливості, серед яких, наприклад, оплата за комунальні послуги онлайн.

Впродовж першого дня навчання фахівці “Дніпрогазу” залучили до користування мобільним застосунком “Дія” 20 мешканців міста. Незабаром планується провести ще кілька освітніх лекцій та практичних занять з підвищення цифрової грамотності споживачів газу. Темою наступної зустрічі стане оплата комунальних послуг онлайн. Кожен бажаючий дізнається як сплачувати за комірне, не виходячи з дому. Дати наступних навчальних зустрічей будуть оприлюднюватись на сайті та офіційній сторінці АТ “Дніпрогаз” у мережі Фейсбук.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook