ГоловнаCуспільство

Автоматизована та економна мийниця: у дніпровському депо використовують сучасну систему очищення води

Автоматизована та економна мийниця: у дніпровському депо використовують сучасну систему очищення води

Економія води та пришвидшення миття електротранспорту – у Дніпровському трамвайному депо № 3. Тут рухомий склад повторно миють очищеною водою. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

«Завдяки подібній системі через мийню проходить 50 одиниць рухомого складу за робочий день. До того ж вона стала більш автоматизованою, тобто на початку трамвай очищають великі щітки. Потім його домивають вручну та за допомогою мийних пістолетів. А ще торік, без мийниці замкнутого циклу, проходило вагонів майже вдвічі менше», – розповів Олександр Шевченко, головний інженер депо № 3 КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР. 

Крім того, раніше працівники мили вагони повністю вручну, про економію води навіть не йшлося, – поділилася Лілія Кот, майстриня групи мийні рухомого складу: «Зараз один вагон ми повністю миємо всього за 15 хвилин. А що стосується витрат води, то вони скоротилися на 300 літрів (на один вагон). А сама система очищення працює в замкненому циклі – тобто всі водні стоки разом з мийними засобами та іншим забрудненням за допомогою насосів подаються на очищення хімічними реагентами. Потім вода через фільтри збирається в 500-літровий бак, щоб її можна було знову використати».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook