ГоловнаCуспільство

Січеславна-2021: На Дніпропетровщині нагородили переможців найпрестижнішого театрального конкурсу Придніпров’я

Січеславна-2021: На Дніпропетровщині нагородили переможців найпрестижнішого театрального конкурсу Придніпров’я

На Дніпропетровщині визначили переможців фестивалю-конкурсу «Січеславна». За найвищу театральну нагороду Придніпров’я змагалися творчі колективи Дніпра, Кам’янського, Кривого Рогу, Павлограда та Запоріжжя. Статуетки, дипломи на грошові премії вручили на сцені дніпровського театру драми та комедії. Учасників конкурсу привітала заступниця голови облдержадміністрації Ольга Горб. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Вже 29 років поспіль Дніпропетровщина вітає театралів на конкурсі «Січеславна». Щороку артисти виходять на велику сцену і показують прекрасні вистави. Втілюють у життя найскладніші ролі та передають настрій глядачам. Дуже приємно, що на конкурс приїздять театральні колективи й з інших областей», – сказала Ольга Горб. 

Члени журі переглянули майже 20 вистав від 15 театрів Дніпропетровської та Запорізької областей. 

«Цьогоріч через карантин не так багато учасників, як завжди. Деякі вистави ми були змушені дивитися у записі. Але це не завадило журі. Всі постановки дуже цікаві», – розповів голова Дніпропетровського міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України Олександр Шароваров. 

Найвища винагорода – Гран-Прі фестивалю. Кращою виставою для дорослих став «Пейзаж» театру «Академія руху». Для дітей – «Віслючок, який мріяв стати зіркою» Дніпровського міського театру ляльок. 

«Дякую колективу театру та батькам, які мене підтримували. Це наша спільна нагорода. А ще глядачам, які приходять на вистави», – сказав режисер вистави «Пейзаж» Сергій Бельський. 

Крім статуеток та дипломів переможці отримали грошову винагороду – 25 тис грн. 

«На репетиціях актори вкладають душу у кожну свою дію. Завжди грають так, ніби перед ними не 5-річні діти, а професійне журі,  сказала заступниця директора театру ляльок Оксана Лейченко. – Це дуже вагома нагорода для нашого маленького театру». 

Визначили переможців і у решті традиційних для фестивалю номінаціях – найкраща режисерська робота, сценографія, музичне оформлення, чоловіча та жіноча ролі. Дебютантам конкурсу присудили премію «Надія Січеславни-2021». 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook