ГоловнаCуспільство

Унікальна можливість для творчих людей: як подати заявку на грантовий конкурс «Культурна столиця» у Дніпрі

У Дніпрі триває прийом заявок на грантовий конкурс «Культурна столиця». Він стартував у 2016 році, коли аналогів йому в Україні ще не було. За цей час було підтримано 169 проєктів на загальну суму майже 32 млн грн. Про це під час пресконференції 5 квітня розповів начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.  Про це повідомили в прес-службі Дніпровської міської ради.

«Конкурс проводиться у декілька етапів. Перший – індивідуальне оцінювання. Другий – відкритий захист конкурсних пропозицій. На третьому етапі члени комісії оцінюють проєкти за різними критеріями. Кожний проєкт отримує бали, які формують рейтинг», – зазначив чиновник. 

Як розповів депутат Дніпровської міської ради, голова художньої ради при міському голові та заслужений діяч мистецтв України Григорій Гельфер, серед реалізованих проєктів: відкритий фестиваль української драматургії «Дніпро.Театр.UA», експозиції у Музеї українського живопису, зокрема, виставка графіки та відеоінсталяції Пабло Пікассо, міжнародний дитячо-юнацький фестиваль естрадно-циркового мистецтва «Яскрава арена Дніпра», гумористичне шоу «Весняний кубок» та інші. Також було видано безліч книг. 

«Спілкуючись із колегами з інших міст, можу сказати, що грантовий конкурс «Культурна столиця» – унікальне явище для країни. Адже проєкти, спрямовані на розвиток культурного середовища міста, фінансуються безпосередньо з міського бюджету. Цьогоріч ми, звичайно, віддаватимемо перевагу проєктам, які відповідають карантинним нормам і не передбачають великого скупчення людей», – зазначив Григорій Гельфер.

 За час існування грантового конкурсу «Культурна столиця» у ньому перемогли чотири проєкти технічного музею «Машини часу». 

«Завдяки колосальній підтримці нам вдалося організувати масштабний автопробіг ретроавтомобілей з різних регіонів країни декілька років тому. А також зробити виставку «3D кабінка», яка має популярність у наших відвідувачів: ми «оживили» канатну дорогу у Дніпрі. Маємо цікаві проєкти й на цей раз, які подали на конкурс», – розповів директор технічного музею «Машини часу» Михайло Прудніков. 

Ініціативи дніпряни можуть подати до 7 квітня у паперовій формі за адресою просп. Дмитра Яворницького, 75-А (управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради, 506 кабінет) та в електронній формі – ks.konkurs2021@gmail.com. Телефон для довідок: 745-27-59.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook