ГоловнаCуспільство

Андрій Терещук: Більшість ремонтів будемо намагатися проводити без відключення світла

Андрій Терещук: Більшість ремонтів будемо намагатися проводити без відключення світла

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі розширюють проєкт виконання ремонтів за європейською технологією – без відключення електроенергії для клієнтів. Про це під час онлайн-зустрічі в рамках проєкту #СпитайПроСвітло повідомив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук. Наразі такі технології активно використовують в Дніпрі, Кривому Розі, Павлограді, Нікополі, Новомосковську та планують поширити на всю область. Про це повідомили в прес-службі ДТЕК Дніпровські електромережі.

6 квітня генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі провів першу пряму Facebook-трансляцію з циклу онлайн-зустрічей #СпитайПроСвітло, в рамках яких експерти енергетичної галузі відповідають на запитання мешканців. Під час зустрічі Андрій Терещук, зокрема, пояснив – навіщо енергетики планово відключають світло і як зробити так, щоб таких відключень було якомога менше.

«ДТЕК прагне стати еталоном клієнтоорієнтованості й впроваджує європейські стандарти обслуговування. Електромережі та енергооб'єкти потребують постійного оновлення і модернізації. Від цього залежить якість та безперебійність електропостачання. Щоб не створювати незручностей і бути максимально «непомітними» для клієнтів, близько 25-35% ремонтів вже проводимо без відключення напруги. За європейською технологією, яку ми одні з перших впроваджуємо в Україні. Звичайно, такі роботи, як реконструкція лінії, заміна трансформаторів – вимагають відключення лінії. Але ми намагаємося проводити без знеструмлення якомога більшу кількість ремонтів. У минулому році виконали понад 16 тисяч робіт, під час яких не відключали світло у клієнтів», – зазначив Андрій Терещук.

За словами генерального директора ДТЕК Дніпровські електромережі, у 2021-му компанія планує проводити роботи не тільки на об'єктах з напругою 0,4 кВ, а й високовольтних лініях 6-20 кВ. На ці цілі вже запланували близько 19 млн грн. Їх інвестують в придбання спеціального інструменту, техніки, засобів захисту та обладнання. А також оснащення спеціального полігону для навчання фахівців.

Під час прямого ефіру Андрій Терещук також відповів на питання від жителів області, що стосуються роботи електронних табло та установки двозонних лічильників, проблем з напругою і тарифікації енергопослуг. Повний запис відео-трансляції #СпитайПроСвітло можна подивитися за посиланням.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook