ГоловнаCуспільство

Нові зелені насадження та конкурс проєктів реконструкції: у сквері ім. В. Клюєва проведуть День довкілля

Нові зелені насадження та конкурс проєктів реконструкції: у сквері ім. В. Клюєва проведуть День довкілля

17 квітня о 10:00 у сквері ім. В. Клюєва (район просп. Івана Мазепи) відбудеться День довкілля. Під час акції учасники приберуть територію та висадять 200 кущів і 30 дерев. До участі запрошують усіх охочих. Із собою потрібно мати інструмент для прибирання. Про це повідомляж прес-служба Дніпровської міської ради. 

«На заході також будуть присутні студенти Придніпровської державної академії будівництва та архітектури та ще двох вишів, які зможуть взяти участь у конкурсі проєктів реконструкції скверу. Молодь має намалювати зонування скверу: їхнє бачення облаштування парку, нові екологічні об’єкти. Також під час заходу вони матимуть можливість поспілкуватися з місцевими мешканцями та почути їхні побажання», — розповіла голова комісії з питань екології міської ради Наталя Начар’ян. 

До заходу також долучився соціально відповідальний бізнес – компанії «Eco&Pizza», «Біосфера», «KFC», «Бон Буассон» та ПрАТ «Дніпропетровський олійноекстракційний завод».

«Локацію обрали не у центрі міста, а більш віддалену. І це вчергове свідчить, що у нашому місті немає окраїн. Спонсори заходу у сквері ім. Клюєва підготували для містян смаколики та подарункові сертифікати, тож закликаємо усіх приєднатися до акції озеленення нашого міста», — зазначив начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Ярослав Крисько. 

У свою чергу представниця ініціативної групи просп. І. Мазепи Алла Шевченко розповідає, що мешканці зверталися до міської ради із проханням навести лад у сквері ім. В. Клюєва. 

«Наш район промисловий. Кожен житель відчуває не лише вплив підприємств, а й шум, і вібрації від великого потоку транспорту проспектом. Тож дуже важливо, аби поруч із домом був осередок природи, де можна провести час, тихо посидіти, погуляти з дітками»,каже активістка.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook