ГоловнаCуспільство

У Дніпропетровській області зняли документальний фільм про вибух на Чорнобильській АЕС

У Дніпропетровській області зняли документальний фільм про вибух на Чорнобильській АЕС

До роковин Чорнобильської катастрофи на Дніпропетровщині зняли документальний фільм. В основі – інтерв’ю, спогади ліквідаторів і переселенців із зони відчуження, архівні фото та відео. Про це повідомили в управлінні культури, туризму, національностей і релігій Дніпропетровської ОДА.

«Наша задача була нагадати людям про трагедію, яка розділила життя багатьох на «до» і «після», – розповів режисер фільму Євген Тітаренко. 

Відзняли майже 25 годин інтерв’ю – глибоких та душевних. Спілкувалися з ліквідаторами, пожежниками, інженерами, водіями. А ще – переселенцями з Прип’яті. Адже наша область після вибуху реактора прийняла понад 10 тис жителів міста, що стало «привидом». 

Усі герої фільму – мешканці Дніпропетровщини. Їхні спогади змонтували у 40-хвилинне відео. Підсили кадрами хроніки. Все, аби максимально занурити глядачів у ті події. 

«Область не стояла осторонь, коли вибухнув реактор Чорнобильської АЕС. Ліквідувати наслідки під радіаційне опромінення тоді вирушили майже 24 тис мешканців Дніпропетровщини. В живих нині залишилося менше половини», – додав Євген Тітаренко. 

Фільм «Чорнобиль 35» покажуть місцеві телеканали. А ще його можна переглянути на YouTube-каналі  режисера. 

Телеканал «Відкритий» транслюватиме документалку сьогодні о 19.15. 

Телеканал «ДніпроTV» – о 22.30.   

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook