ГоловнаCуспільство

В Апостоловому модернізують школу №3

Найстаріша школа Апостолового набуває сучасного вигляду. Все – завдяки масштабній реконструкції. Підрядники вже привели до ладу два корпуси. У розпалі – роботи в будівлі 30-х років. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. Про це повідомили в прес-службі Днепропетровської ОДА.

«Створюємо комфортні умови для навчання у найстарішій школі Апостолового. У двох корпусах класи вже світлі та сучасні. Модернізація третього – у розпалі», – зазначив Валентин Резніченко. 

В Апостолівській школі №3 – три корпуси, об’єднані переходами. Реконструкція – перша в історії закладу. Зараз ремонтники осучаснюють приміщення у найстарішому. Там – класні кімнати, кабінет фізики, вчительська, їдальня. 

«Давно мріяли про реконструкцію. Це просто казка – працювати в сучасних умовах. Навіть гадки не мали, що бувають такі ремонти», – сказав директор школи Юрій Кочережко. 

«Вигляд оновлених класів – як у Європі. Набагато кращий, ніж коли вони були обклеєні шпалерами, за радянськими стандартами», – розповіла вчителька Анастасія Берьозкіна. 

Всередині корпусу 30-х років оздоблення – повним ходом. На 1-му поверсі підрядники обшивають стіни гіпсокартоном. На 2-му – готують їх під фарбування. Класи матимуть сучасний вигляд: стіна біля дошки – яскрава, решта – білі. 

«Будівля дуже стара. Фактично від неї залишимо самі стіни. Ми підсилили перекриття між поверхами. Зараз міняємо всі комунікації. Вентиляцію зробимо і в їдальні, і в класах», – сказав начальник ділянки Артур Колесник. 

На подвір’ї кладуть тротуарну плитку. Будуть і спортивні майданчики – для молодших та старших класів. Зараз під них готують основу. 

«Із великим нетерпінням чекаю на завершення ремонту. Хочеться навчатися у комфортній, теплій, класній школі», – поділилася учениця 10 класу Юлія Мажара. 

Реконструкція Апостолівської школи №3 – за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook