ГоловнаCуспільство

Цінні кадри мають залишатися у Дніпрі: цими вихідними пройде «Dnipro education city»

Третього липня у Дніпрі відбудеться ярмарок спеціальностей «Dnipro education city». Фестиваль пройде просто неба біля головного входу до парку Шевченка. Тут майбутні студенти матимуть змогу поспілкуватися з ректорами та викладачами 14 закладів вищої освіти Дніпра, у тому числі й приватних. Про це стало відомо під час пресконференції 29 червня у Дніпровській міській раді. 

«Такий захід ми проводимо вперше, за ініціативи Ради ректорів Дніпропетровської області. Звісно, міська влада підтримала цей освітній фестиваль, адже ми хочемо, аби Дніпро динамічно розвивався, мав достатньо потужний інтелектуальний потенціал. Ми хочемо, аби дніпряни навчалися у Дніпрі, залишалися тут, створювалися нові робочі місця. Ми підтримуємо можливість навчання в закладах вищої освіти Дніпра, тому що вони мають славетну історію, високопрофесійних фахівців та якісну освіту», - зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов. 

Ярмарок розпочнеться о 10:00. Панельні дискусії з представниками вишів розпочнуться о 12:00 і триватимуть орієнтовно до 17:00. Прийти на захід може кожен бажаючий. 

«Питання вибору закладу, у якому дитина буде навчатися та проведе свої студентські роки, надзвичайно хвилююче та фундаментальне для визначення у житті. Тому ставитися до цього потрібно відповідально. «Dnipro education city» - це гарна нагода поспілкуватися й з представниками вишів про навчання у них, й поставити питання безпосередньо ректорам, наприклад, про особистий вибір – чому вони саме цей університет представляють», - розповіла директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла.

Крім того, під час освітнього фестивалю відбудеться церемонія нагородження переможців міжвузівського конкурсу «Студентська весна – 2021». Володар гран-прі отримає грошовий сертифікат на понад 60 тис. грн. Як зазначив Олександр Пшінько, ректор Дніпровського національного університету залізничного транспорту ім. академіка В. Лазаряна, доктор технічних наук, професор, академік Транспортної академії України, під час фестивалю будуть представлені новітні наукові досягнення, які, у тому числі, визнані в Європі та світі.

«Сьогодні дуже велика конкуренція особливо із польскими, словацькими, чешськими та німецькими закладами вищої освіти, які хочуть забрати наших найкращих випускників шкіл. Дніпро – це потужний індустріальний, культурний, інтелектуальний центр. Університети налаштовані на роботу з абітурієнтами, ректори готують презентації з найкращими науковцями та покажуть все те, що вони можуть запропонувати молоді», - розповів Олександр Пшінько. Як зазначив радник міського голови з питань вищої освіти, заслужений працівник освіти України, доктор політичних наук, професор Олег Ту̀пиця, фестиваль буде корисний й майбутнім студентам, й безпосередньо вищім навчальним закладам.

«Є дві групи за інтересами: випускники, абітурієнти та їхні родичи, друга – заклади вищої освіти Дніпра. Першій групі треба не помилитися, обрати гідну професію. А другій групі потрібно набрати студентів, адже за новими правилами кількість працівників вишів залежить від кількості студентів. Тож ми сподіваємося, що цей незвичайний ярмарок професій стане щорічним», - розповів Олег Ту̀пиця.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook