ГоловнаCуспільство

Культурні заходи у Дніпрі: чого чекати містянам цього року

«Джаз на Дніпрі», «БеzViz», «Book Space», «DniPro ГогольFest» – це далеко не повний перелік заходів, які чекають на дніпрян у 2021-му та які відбудуться офлайн, на відміну від тогорічних онлайн-фестивалів. Про це під час пресконференції 13 липня повідомив голова художньої ради при міському голові, заслужений діяч мистецтв України Григорій Гельфер.

«Торік багато заходів через карантинні обмеження проходили онлайн. Цього року маємо змогу нарешті зустрічатися офлайн. За підтримки програми «Культурна столиця» у Дніпрі проходять різноманітні заходи. Так, ми вже на порозі «Джазу на Дніпрі», який стартує цієї п’ятниці, 16 липня, у парку ім. Тараса Шевченка. Десять локацій, українські та всесвітні зірки джазу – дніпрянам сподобається. Із 13 по 16 серпня на Монастирському острові відбудеться фестиваль «БеzViz»: три дні, три сцени, десятки локацій і безліч крутих артистів. З третього по п’яте вересня пройде книжковий фестиваль «Book Space» – до Дніпра їдуть 75 топових українських видавництв. І, звичайно, чекаємо на фестиваль сучасного мистецтва «DniPro ГогольFest», який відбудеться у перші вихідні жовтня», – зазначив Григорій Гельфер.

Крім того, голова художньої ради при міського голові наголосив, що нині Дніпро має усі шанси отримати звання культурної столиці України: «Наш пакет творчих ініціатив «Гравітація – Нова» на конкурсі від Українського культурного фонду набрав 450 балів від експертів, і це майже 90 % перемоги. Остаточні результати ми чекаємо у грудні цього року».

Традиційно чимало цікавого чекає на мешканців на День міста, який цього року святкують 11 вересня. Цього дня відбудеться артфестиваль «Мистецький квартал», всеукраїнський фестиваль духових оркестрів «Dnipro spirit of orchestras», артпроєкт «Битва хорів», всеукраїнський фестиваль вуличного танцю, рок-фестиваль у парку Сагайдак та багато іншого.

«У жовтні до Дня українського козацтва на Фестивальному причалі відбудеться традиційний фестиваль ковальського мистецтва. Цьогоріч ми очікуємо на 70 учасників з різних міст України, ведуться переговори з ковалями з-за кордону», – розповіла заступниця начальника управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Людмила Кудряшова.

Чиновниця додала, що у рамках програми «Культурна столиця» з червня розпочався новий сезон «Народної філармонії». Подробиці про її заходи в районах можна знайти за посиланням https://dniprorada.gov.ua/uk/articles/item/45091/novij-sezon-narodnoi-filarmonii-u-dnipri-scho-cikavogo-chekae-na-mistyan.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook