ГоловнаCуспільство

Подарунок на День міста: у Дніпрі відкрили оновлений тролейбусний маршрут № 12 до ж/м Перемога-6

Дніпро системно розвиває муніципальний електротранспорт. Місто купує сучасні тролейбуси, відкриває нові маршрути, де їх ніколи не було, та оновлює наявні гілки — там, де це необхідно для комфорту людей. 11 вересня, у День міста, у Дніпрі запустили подовжений тролейбусний маршрут № 12 до ж/м Перемога-6. Для цього збудували додаткову контактну мережу, розворотне коло та капітально відремонтували тягову підстанцію. Оновлений 12-й маршрут «вул. Глинки – ж/м Перемога-6» збільшився майже на 2 кілометри. Його протяжність в обидва боки відтепер становить 19,4 км. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради. 

Житломасив Перемога зводили у 70-х роках минулого сторіччя. Нині тут мешкає близько 70 тисяч людей. Тролейбусний маршрут № 12 відкрили ще в 1973 році. Утім, частина житломасиву не була охоплена тролейбусним сполученням. Подовжити маршрут проспектом Героїв вирішили на прохання містян. 

«Потрібний маршрут. Він розвантажить 152-й та 120-й автобуси. Дітям буде легше добиратися до школи – їх тут мешкає дуже багато», — розповідає одна з перших пасажирок оновленого маршруту Валентина Діденко.

Кінцева зупинка тролейбуса відтепер буде на провулку Штабному — перед розворотним колом. Також звели диспетчерську станцію, де водії та кондуктори можуть комфортно відпочити. З 06:00 до 22:00 години, залежно від інтенсивності пасажиропотоку, оновленим маршрутом курсуватиме до 8 тролейбусів. У години пік інтервал становитиме 10-11 хвилин. Поїздка в одному напрямку триватиме близько 37 хвилин. 

«Це справді довгоочікувана подія. Нам усім буде зручно. Маршрут такий, як ми просили. Усі, хто мешкає на Перемозі або часто тут буває, погодиться з цим», — переконаний дніпрянин Валентин.

Водночас тролейбусні маршрути № 6 та № 10 працюватимуть у звичному режимі. 

«У міста є традиція, яку ми також продовжуватимемо. На кожен День міста ми відкриваємо новий маршрут муніципального електротранспорту. Я дуже добре знаю житломасив Перемога. Тут я народився, тут мешкає моя сестра, родичі. Загалом цього проєкту люди чекали довго. Він не дуже великий за протяжністю, але покриває цілий житломасив. Роботи тут були тривалими, адже потребували чималих капіталовкладень», – зазначив мер Дніпра Борис Філатов.

Крім того, на житломасиві Перемога привели до ладу і проспект Героїв. Після капітального ремонту проїжджої частини тут з’явилися острівці безпеки, нові зупинки з кишенями для громадського транспорту. На розділовій смузі встановлено колесовідбійний брус. Подбали також про дощоприймачі, дорожні знаки та освітлення пішохідних переходів і перехресть.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook