ГоловнаCуспільство

Лідерська команда «АМБАСАДОРІВ ВІДРОДЖЕННЯ ДОНОРСТВА», створена в плазмацентрі Biopharma Plasma Дніпро, активно працює над поширенням донорського руху

Влітку цього року у донорському центрі Biopharma Plasma Дніпро було організовано лідерський рух «Амбасадори відродження донорства», назва якого говорить сама за себе.

Перша в коману донорів-амбасадорів прийшли донори, які не тільки підтримують, а й широко пропагандують цю благородну справу.

Команду амбасадорів було створено для того, щоб підняти донорство на вищий щабель престижу в суспільстві та відновити донорський рух в Україні. Це потрібно, в першу чергу, для того, щоб Україна сама себе забезпечувала ліками з плазми, які зараз у великій кількості закуповуються за кордоном і коштують майже у 3 рази дорожче вітчизняних.

Ці незамінні препарати, не мають синтетичних аналогів, і рятують життя онкохворим дорослим і дітям, постраждалим при пожежах, вагітним жінкам та недоношеним немовлятам, пораненим воїнам, та тим, хто мав складні операції з великими крововтратами, а також людям з важкою ковідною пневмонією.

Один із найактивніших амбасадорів, донор-благочинник плазмацентру Biopharma Plasma Дніпро, Олесандр Безуглий розповів, чому так важливо підтримувати донорство.

«Перший раз здати плазму я прийшов у січні цього року, тепер я сюди ходжу регулярно кожен місяць. На мій погляд, дуже важливо долучатися до таких благодійних заходів як адресна допомога хворим дітям. Можу навести такий приклад, у плазма центрі Biopharma Plasma Дніпро був хлопчик Рома, на допомогу якому я здавав плазму. І ось прийшла новина, що він дома і йому вже не потрібна допомога. Це не може не надихати продовжувати здавати плазму вже для іншого малюка, щоб почути, що він теж одужав!», - сказав Олександр.

Представниця команди амбасадорів Марія Токар розповіла, що її історія донора почалася з поста в Instagram.

«Мій шлях донорства почався з поста в Instagram. Я завжди позитивно ставилася до донорства, але не знала що, де та як здавати. Побачила сторінку в Instagram і вирішила приєднатися до донорського руху. Перший раз здала півтора роки тому, і тепер з цього часу постійно приходжу», - розповіла дівчина.

Нагадаємо, що Марія проводила свою акцію «Добрий Понеділок», у якій дарувала кожному після донації еко-квітку з солодким сюрпризом.

Довідка:

Донорство плазми є не тільки благородною справою, а й корисним для самого донора:

  • Відбувається очищення та відновлення організму;
  • Плазмаферез – це профілактика інфарктів та інсультів;
  • Донорство плазми сприяє тренуванню імунної системи;
  • Це постійний безкоштовний контроль стану свого здоров’я та мотивація до
  • здорового способу життя;
  • Донори плазми за статистикою живуть на 5 років довше.

Донорство плазми також вигідно для донора:

  • Грошова компенсація за донацію складає до 300 грн;
  • Бонуси за 5, 10 та 15 донації разом складають майже 2 500 грн;
  • Безкоштовні аналізи на ВІЛ, гепатит В і С та 22 показники крові, групу і резус (такий комплекс обстежень коштує близько 2500 грн);
  •  Постійні консультації досвідченого терапевта;
  • Акції, розіграші та добрі традиції;
  • Донор має 2 додаткові оплачувані вихідні, згідно законодавства України.

Контакти:

Biopharma Plasma Дніпро

м. Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 17

ПН-СБ – 7:30 -16:00

Гаряча лінія для запису та консультацій:

0 800 600 003

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook