ГоловнаCуспільство

Дніпропетровська обласна рада продовжує підтримувати ініціативу громад щодо популяризації культурного надбання за межами країни

У вересні 2021 року творчі колективи Богданівської та Троїцької ТГ Павлоградського району та м. Кам ҆янського, за підтримки голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука, ДОАОМС, КЗ «Дніпропетровський обласний методичний центр клубної роботи та народної творчості» отримали можливість презентувати свої виступи на двох міжнародних фестивалях: «OHRID FESTIVAL DAYS» ( м.Охрид Македонія) та «MUSIC, DANCE & SEA» (ГРЕЦІЯ, Паралія, Катерині). Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської облради.

Мета участі у фестивалі — виступи в ім’я мистецтва, дружби між народами, миру та обміну взаємними культурними знаннями. Учасники представляли понад 20 країн світу, які презентували національний фольклор із різних країн Європи, різноманітність культур через хореографію, хоровий та автентичний спів, театральне мистецтво.

Виступи етнографічних колективів Дніпропетровщини: етногурту «Співаночки» Кам҆янського музичного коледжу, фольклорного аматорського колективу «Богуславочка» Богданівської ОТГ, вокального тріо “Вербівчаночка”, дуету «Мальви», вокального тріо «Циганівський батальйон» Троїцької ОТГ були тепло прийняті шанувальниками народної музики та мали значний резонанс серед музичної громадськості Греції та Македонії, а також широкого кола слухачів.

Окрім фестивальних виступів, учасники колективів брали участь в офіційних прийомах, проводили майстер-класи з виконання української козацької пісні, яка є елементом нематеріальної культурної спадщини «Козацькі пісні Дніпропетровщини», включеної до списку ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони.

Голова Дніпропетровської обласної ради впевнений, що саме культура заохочує до найрізноманітніших форм творчого самовираження і водночас вивчення та оновлення традицій, сприяє розвитку економіки, інноваційної політики та активній участі громадськості в побудові сучасної та демократичної держави, тому — постійно виявляє бажання надати допомогу громадам у набутті досвіду на шляху формування позитивного міжнародного іміджу, що в свою чергу призведе до сформованості інвестиційної привабливості нашої області.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook