ГоловнаCуспільство

Збитки у сотні тисяч гривень через малюнки вандалів: у Дніпрі очищують Січеславську Набережну

Збитки у сотні тисяч гривень через малюнки вандалів: у Дніпрі очищують Січеславську Набережну

Розмальовки вандалів: продаж наркотиків, графіті й навіть нацистську символіку прибирають комунальники з огорожі на набережній Дніпра. Щорічно місто витрачає на такі очищення сотні тисяч гривень, – повідомляють в інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради.

«На прибирання викликаємо бригаду, машину й, звичайно, йдуть кошти на витратні матеріали. Якщо б по місту не малювали бозна-де, ми б змогли зберегти гроші й на деяких ділянках по Дніпру поновити асфальт. Набережна – улюблене місце для розмальовок. Найпопулярніші написи – реклама наркотиків, а нещодавно ще й з’явилися зображення нацистських символів», – наголосив начальник інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Руслан Мороз. 

Усю набережну Дніпра виходять очищувати від написів навесні та восени. У роботі задіюють піскоструй: «Такий тип очищення ефективний на твердих поверхнях – металі або граніті. Товщина матеріалів таким чином не змінюється, і після роботи огорожа готова до подальших робіт, які запланують», – показав провідний фахівець відділу технічного забезпечення КП «Управління контролю за благоустроєм міста» Сергій Воскобойников.

 Набережну Дніпра планують очистити від написів вандалів до кінця наступного тижня.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook