ГоловнаCуспільство

Більше 2.5 тисяч викликів на добу: бригади «екстренки» про роботу на нових машинах

Більше 2.5 тисяч викликів на добу: бригади «екстренки» про роботу на нових машинах

Цьогоріч в області повністю оновлені автопарки обласних станцій екстреної медичної допомоги. Придбано 177 «швидких», які вже працюють «на лінії». Із них — 142 автівки типу «Б» та 35 реанімобілів. Останні оснащенні станціями ШВЛ і це, запевняють медпрацівники регіону, вкрай актуально в умовах пандемії. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської обласної ради. 

«Автопарки Павлоградської , Криворізької, Нікопольської, Кам’янської та Новомосковської станції екстреної медичної допомоги зараз забезпечені якісним і надійним транспортом на 100%. Востаннє машини на цих станціях купували десятиріччя тому. Хоча за європейськими нормами автівки мають оновлюватися раз на 5 років. Наразі бригади вже працюють на нових машинах. Щодоби вони здійснюють по кілька сотень виїздів й долають чималі території. Переконаний, наші медики повинні мати найсучаснішу матеріально-технічну базу. Особливо це важливо зараз — під час нової хвилі коронавірусу», — сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Придбані «швидкі» відповідають національному стандарту і оснащені всім необхідним медичним обладнанням: пульсоксиметром, дефібрилятором, електрокардіографом, набором шийних комірців, кисневими балонами тощо. А також в усіх «каретах» є кисневі балони, що дозволяє транспортувати пацієнтів на COVID-19.

Наразі на нових машинах щоденно виїжджають 220 медичних бригад Дніпропетровщини. У середньому вони здійснюють по 2.5 тис викликів на добу.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook