ГоловнаCуспільство

Розвиток туризму в територіальних громадах став темою інформаційної сесії, яку організував Регіональний офіс «U-LEAD з Європою»

Днями в онлайн режимі пройшла інформаційна сесія. ЇЇ організував Регіональний офіс «U-LEAD з Європою». Головним питанням для обговорення став розвиток туризму в територіальних громадах. До сесії долучилися і начальник відділу КП «Центр підтримки бізнесу» Дніпропетровської облради Ольга Філь, і голова ГО «Дивна Україна» Надія Харитонова, яка вже стала частиною команди Центру.

Про це йдеться на сторінці «Центру підтримки бізнесу» у Facebook .

Представники «Центру підтримки бізнесу» на інформаційній сесії були спікерами. Піднімали вони практичні моменти розвитку туризму в громадах, адже постійно консультують, як власників зелених садиб на місцях, так і тих, хто тільки починає свій шлях у цьому напрямку.

У Центрі кажуть: важливо розробити стратегію економічного розвитку громад через туризм. Це дозволить не тільки збільшити зайнятих людей на селі, а й покращить економічну спроможність територій.

Начальник відділу КП «Центр підтримки бізнесу» Дніпропетровської облради Ольга Філь зазначила, що законодавча база, яка регламентує сферу «зеленого» туризму не доопрацьована на сьогодні. Та додала – і у цьому законодавчому полі можна та треба працювати. Як правильно це робити і уникнути помилок, розказала Ольга Філь, підприємців навчають у «Центрі підтримки бізнесу».

Серед питань, які обговорювали в ході інформаційної сесії, були наступні:

  • які кроки треба зробити в першу чергу, щоб запустити процес розвитку туризму в громаді;
  • визнання туризму, як одну з прибуткових галузей економіки;
  • які туристичні послуги може надавати люба громада;
  • на що треба звертати увагу, щоб громада активно розвивалася через туризм;
  • гіди з туризму, або туристичний супровід;
  • надання послуг перевезення туристів: ліцензія на перевезення та страхування;
  • громадські організації, як інституція створення туристичного кластеру у громадах.

До участі в інформаційній сесії були залучені заступники сільських голів, селищних та міських рад, начальники відділів культури, керівники закладів культури територіальних громад Дніпропетровської області та представники громадських організацій.

Бажаючі розпочати свій шлях у сфері туризму, або підприємці, які вже працюють у даному бізнес-напрямку та мають питання, можуть звертатися по консультацію до «Центру підтримки бізнесу».

Адреса КП «Центр підтримки малого та середнього бізнесу» ДОР: місто Дніпро, вул. Старокозацька, 52, 4 поверх, кім.483.

Поштова скринька Центру: cpmsb2018@gmail.com

Раніше ми також писали, що фахівці «Центру підтримки бізнесу» надають консультації та вчать тому, як розпочати власну справу, як визначитися з ідеєю для бізнесу, прорахувати його у цифрах та, навіть, допомагають у пошуках партнерів та інвесторів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook