ГоловнаCуспільство

Додатково на 160 млн гривень депутати Дніпропетровської обласної ради профінансували заходи з протидії Covid-19: на що витратять кошти

У фокусі восьмої сесії Дніпропетровської обласної ради боротьба із пандемією Covid-19, протидія її поширенню та медична допомога людям, які захворіли. Ці питання одні з найголовніших у порядку денному, який сьогодні, 5 листопада, розглядали обласні обранці. Зрештою, 87 депутатів з 93 присутніх, проголосували за виділення додаткових 160 млн грн на ці потреби.

Про це журналістам ІА «Мост-Днепр» стало відомо на місці події.

Сесія Дніпропетровської обласної ради проходила із дотриманням всіх карантинних норм, які передбачені законодавцем для регіонів, що знаходяться у «червоній» зоні епіднебезпеки. Дворівневий контроль – на вході до Ради та перед сесійною залою. Перевіряють наявність «зеленого» сертифікату, що свідчить про проходження повного курсу вакцинації, або ж результату ПЛР-тесту. Зрештою, всі зібралися у сесійні залі, до участі у засіданні зареєструвалося 93 депутати.

Перше ж питання у порядку денному про зміни до обласного бюджету 2021 року та виділення додаткових коштів на протидію Covid-19.

«Сесія у нас була призначена оперативно. Всі ви знаєте, що зараз Дніпропетровська область знаходиться у «червоній» зоні. І головним питанням сьогоднішньої сесії було виділення 160 млн гривень для закупівлі медичного обладнання та облаштування медзакладів додатковими ліжками для боротьби з ковідом. Всі фракції одноголосно підтримали це питання», - розказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Кошти використають на придбання кисневих концентраторів, мобільних рентген-апаратів, моніторів та ШВЛів. Все це, як показує світовий досвід, вкрай необхідне для порятунку людей, що захворіли на Covid-19.

Зазначимо, що обласною радою також було ініційоване виділення коштів на будівництво стаціонарної системи киснепостачання у лікарні ім. Мечникова.

Серед питань протидії поширенню коронавірусної інфекції й виділення додаткових 17 млн гривень для територіальних громад області. Ці кошти на місцях будуть використані на облаштування палат та ліжок для пацієнтів з Covid-19. Фінансова допомога буде розподілена між такими громадами: Апостолівська, Верхньодніпровська, Губиниська, Покровська, П’ятихаться, Солонянська, Томаківська та Царичанська.

Ще одне питання порядку денного, яке стосується протидії поширенню коронавірусної інфекції – фінансова підтримка лікарів.

«34 млн гривень ми заклали на виплати медикам, які перехворіли повідом. Протягом цього року щотижня медики отримували фінансову підтримку з обласного бюджету. Наразі виплати отримали вже 2375 працівників госпітальних баз та екстреної медичної домомоги», - резюмував Микола Лукашук.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook