ГоловнаCуспільство

Як у Дніпрі відзначили Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва

У Дніпрі нагородили лауреатів міських іменних мистецьких премій. Грошові сертифікати у розмірі 10 тисяч гривень отримали працівники культури у галузях театрального, образотворчого, музичного, аудіовізуального мистецтва та літератури. Урочистості пройшли в оновленій дитячій академії музики імені Миколи Різоля, що на ж/м Перемога. Приурочили захід до Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Такі заохочення дуже стимулюють, адже тоді мені здається, що я на правильному шляху, приємно, що твою справу бачить рідне місто, бо я дуже люблю Дніпро. В подальшому братиму участь у міських конкурсах, різноманітних фестивалях», – поділилася режисерка Катерина Стрельченко.

Крім нагородження, презентували ще й плани розвитку культури Дніпра.

«Коли почала працювати команда міського голови Дніпра Бориса Філатова, ми стикнулися зі зношеною інфраструктурою й неактуальними культурними проєктами, які не відповідають часу. На сьогодні ми вже створили першу чергу Музею історії Дніпра (подібного муніципального музею в Україні немає), Музей ім. Вадима Сідура. Об’єднали 11 міських палаців культури – з’явилися культурні простори під назвою «АртТериторія». Також розпочали трансформацію міських бібліотек, наразі вже є Бібліотека української діаспори ім. сенатора Дж. Маккейна. Збудували з нуля музичну школу № 3, створили дитячу музичну академію ім. Різоля тощо», – розповів начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

Чиновник додав, що у планах звершити капремонт у двох музичних школах міста, створити Музей лоцманів Дніпровських порогів, добудувати два поверхи у Музеї історії Дніпра та створити перші три бібліохаби.

 Не оминули й те, як зараз працює вже оновлена дитяча академія музики ім. Миколи Різоля: «Тут можуть займатися охочі незалежно від віку, у нас є музичний літній табір, проводяться фестивалі (джазовий, баяністів та акордеоністів), маємо сучасне музичне обладнання тощо», – показала директорка Дніпровської дитячої музичної школи № 15 Марина Чекалкіна.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook