ГоловнаCуспільство

Мобільні бригади готові безкоштовно виїхати до найвіддаленішого куточку регіону та провакцинувати людей від Covid-19: як подати заявку

Штам «Дельта» удвічі агресивніший за той, що українці пережили восени. Про це в ході прес-конференції розказала генеральний директор Криворізького протитуберкульозного диспансеру Наталія Гранкіна, на базі якого облаштована госпітальна база. Вона закликала жителів регіону вакцинуватися та звертатися до сімейного лікаря з появою перших симптомів захворювання.

Наталія Гранкіна пояснила, що хворі зі штамом «Дельта» у півтора рази частіше потрапляють до реанімації. Вона закликала всіх не займатися самолікуванням, бо із запущеними випадками коронавірусної хвороби медики госпітальної бази стикаються чи не щодня.

«Три тижні тому у нашому шпиталі були заповнені всі ковід-ліжка, в тому числі і 20 реанімаційних. Пацієнти, що знаходилися там, практично всі були на апаратах штучної вентиляції і, на жаль, деяких ми втрачали. Дуже сумно, коли ти втрачає пацієнта і нічим не можеш допомогти. Коли люди лікуються вдома від 14 до 18 днів самостійно, вважаючи, що їм допоможе, або алое з медом, або ще щось… Повірте, коронавірус цим не лікується. За програмою медичних гарантій ми маємо сьогодні всі ліки в наявності», - сказала генеральний директор КП «Криворізький протитуберкульозний диспансер» ДОР.

Вона наголосила: уникнути госпіталізації та на 80% знизити вірогідність того, що людина захворіє на Covid-19, допоможе вакцинація. При медзакладі нині створено чотири мобільні бригати, які можуть виїхати та про вакцинувати людей безкоштовно.

«Ми виїжджаємо за викликом. Якщо більше20 осіб є у колективі, які хочуть вакцинуватися, ми можемо виїхати. Це можуть бути не тільки підприємства, а й заклади освіти, ОТГ, ОСББ, якщо є така потреба. Якщо є, наприклад, в ОСББ люди похилого віку, які не можуть прийти до пункту щеплення, будь ласка, якщо таких людей у вас є 15-20 осіб, наша мобільна бригада виїде на місце і вакцинує всіх безкоштовно», - наголосила Наталія Гранкіна.

У розпорядженні Центру є чотири вакцини і всі вони у достатній кількості. Записатися на вакцинацію можна за телефоном (066) 125 62 26.

Раніше ми також писали, що обласна влада та медики сьогодні роблять все можливе, аби врятувати кожного пацієнта з Covid-19, але долучитися до цієї боротьби маютьй жителі регіону.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook