ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині під час новорічних свят кількість порушників ПДД збільшилася в декілька разів: з чим це пов’язано

На Дніпропетровщині під час новорічних свят кількість порушників ПДД збільшилася в декілька разів: з чим це пов’язано

У Дніпропетровській області з початком новорічних свят кількість людей, які сідають за кермо у не тверезому стані збільшилася в декілька разів. За тиждень патрульні виявили близько 100 осіб, які перебували у алкогольному чи наркотичному сп’янінні під час керування автомобільним засобом. Детальніше про це розповіла інспектор прес-служби управління патрульної поліції у Дніпропетровській області Людмила Копиленко на прес-конференції у ІА «Мост-Днепр».

Оскільки зараз вже розпочався сезон новорічних корпоративів, свят та зустрічей, треба зазделегіть подумати перш ніж сідати за кермо після вживання алкогольних напоїв.

«На сьогодні синоптики вже прогнозують погіршення погодних умов, тому треба зважати на це водіям і якщо ви не впевненні у своїх збірностях як керувальника, у такому випадку краще не виїзджати. А якщо виїзджати, то дотримуватися певних правил.

А саме:

  • дотримуйтесь швидкісного режиму та безпечної дистанції.
  • відмовтеся від ризикованих маневрувань, які, за несприятливих погодних умов, можуть призвести до створення аварійних ситуацій.
  • наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ, знижуйте швидкість до мінімуму.
  • Пішоходи, будьте уважні на проїжджій частині та переходьте дорогу лише у дозволених для цього місцях».

Людмила зазначила, що крім цього важливо пам'ятати про максимально дозволену швидкість руху.

«Згідно з правилами дорожнього руху: у населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється із швидкістю не більше як 50 км/год; у житлових і пішохідних зонах швидкість руху не повинна перевищувати 20 км/год», - повідомила вона.

Представниця поліції розповіла, що за 11 місяців 2021 року на вулично-дорожній мережі Дніпропетровської області було зареєстровано 13 514 дорожньо-транспортних пригод, що на 17,6% більше ніж за аналогічний період минулого року (2020 рік – 11 491 ДТП).

«За вказаний період зареєстровано 1 887 ДТП з постраждалими, що на -10,4% менше ніж за аналогічний період минулого року (2020 рік – 2106 ДТП). З початку року у ДТП загинуло 242 особи, що на -11,7% менше ніж за аналогічний період минулого року (2020 рік – 274)», - зазначила вона.

Інспектор прес-служби управління патрульної поліції додала, що патрульна поліція також нагадує про адміністративну відповідальність за порушення тиші.

« з 22:00 до 08:00 у приміщеннях житлових будинків та гуртожитках заборонено голосно співати, кричати, користуватися звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму.

Крім того, забороняється проводити ремонтні роботи, що супроводжуються шумом, у робочі дні з 21:00 до 08:00, а у святкові та неробочі дні — цілодобово. Порушення тиші тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадянина від 5 до 15 неоподаткованих мінімумів».

Під кінець Людмила Копиленко проінформувала, що в період новорічних свят патрульні будуть слідкувати за громадським порядком під час проведення масових заходів, а також за порушеням правил дорожнього руху на вулицях нашого міста.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook