ГоловнаCуспільство

У Дніпрі пройшов фестиваль патріотичної творчості «Соборна мати, Україно»: як це було

У Дніпрі до Дня Соборності України відбувся традиційний фестиваль патріотичної творчості «Соборна мати, Україно». Захід почали проводити в 2016 році в форматі концерту, у 2019-му він збільшив масштаб та набув статусу фестивалю. До цьогорічного — виступи підготували 20 колективів з усіх районів Дніпра. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради. 

«Цей фестиваль спрямований на розвиток майстерності юних артистів та популяризацію українського музичного контенту. Учасники фестивалю — вихованці позашкільних закладів міста, віком від 4 до 21 року», — директорка КПНЗ «Міський палац дітей та юнацтва» ДМР Альона Шульга.

Журі фестивалю оцінюватиме виступи учасників у двох номінаціях (вокальне та хореографічне мистецтво), переможців очікують солодкі подарунки та відзнаки, розповіла директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’я Біла: «Було дуже багато заявок від дітей, які хочуть себе показати. Учасники різні за віком, але їх об’єднує любов до нашої країни, творчість, українська пісня й танок».

У цьогорічному фестивалі взяли участь близько 400 дітей, серед них 10-річна Кіра Дамаскіна. Дівчина – учасниця танцювального колективу «Цвітень». Каже, що подобається виступати перед таким великим залом: «Ми підготували танок «Я весела й жартівлива», готували його два місяці. Це танець про гарну дівчинку, яка вправно танцює та за якою бігають усі хлопці».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook