ГоловнаCуспільство

Філатов закликав дніпрян не розставляти самостійно «їжаків» і огорож, адже це може паралізувати роботу армійців і проїзд швидких

Ситуація в Дніпрі та області залишається контрольованою. Водночас учасникам народних дружин, територіальної оборони і простим мешканцям, які встали на захист міста, не варто займатися самодіяльністю. Йдеться про розставляння містом «їжаків», огорож та всього, що може блокувати проїзд — без жодних на те вказівок. 

На цьому під час брифінгу 1 березня наголосив мер Дніпра Борис Філатов. 

«Всередині міста та на виїздах із нього не можна самостійно ставити жодних блокпостів. Область повністю контролюється ЗСУ, Нацгвардією та правоохоронцями. Тому потрібен безперешкодний проїзд їхньої техніки, а також машин швидкої допомоги, комунальної спецтехніки та автомобілів містян, які хочуть покинути Дніпро. Тож щоб не порушувати логістичних ланцюжків, не має бути жодної самодіяльності. Бо це може паралізувати місто», — сказав Філатов. 

Він також додав, що всі, хто хоче стати частиною національного спротиву, повинні звертатися до райадміністрацій міста. Там керівники нададуть чіткі вказівки, адже вони працюють у координації з вітчизняними силовими структурами.

Водночас, повертаючись до ситуації у Дніпрі та області, Борис Філатов зауважив, що наразі є необхідні запаси пального, продуктів і медикаментів.

Електротранспорт і метрополітен працюють у звичному режимі, але з 07:00 до 18:00, — щоб містяни і водії мали змогу повернутися додому до початку комендантської години. Водночас автобуси громадського транспорту курсують у скороченому режимі, адже частина з них залучена до оборони міста.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook