ГоловнаCуспільство

Геннадій Корбан: «Дніпропетровщина залишається у цілком стабільному стані»

Дніпропетровщина залишається у цілком стабільному стані.  Ворожі війська не перетинали кордону області, а будь-які їхні спроби зробити це були зупинені ЗСУ та силами тероборони. Є достатні запаси продуктів і ліків. Поліція, ДСНС, Нацгвардія також тримають пости. Керівник Центру тероборони Дніпра Геннадій Корбан переконаний: задум противника простий — ворог або боїться, або не хоче йти у Дніпро і Запоріжжя. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Дніпровської міськради.  

«Загалом вони намагаються йти лівобережжям — щоб замкнути фронт у Донецькій області і таким чином обмежити пересування основних бойових сил наших військ, що тримають східний фронт. Там знаходяться найбільш боєздатні війська», – заявив Геннадій Корбан у своєму коментарі третього березня. 

Він також зазначив, що нині ворожі сили воюють в районі Харкова, Києва з півночі,  також російські колони заходять до Запорізької та Херсонської області. 

«З новин ми знаємо, що Херсон і Мелітополь  перебувають під тимчасовою, на моє переконання, окупацією. Адже найближчим часом удари цих колон мають бути відбиті».

Водночас, за словами Геннадія Корбана, рухаючись з боку окупованого раніше Криму, російські загарбники прагнуть зімкнутися з самопроголошеним Придністров’ям і фактично оточити Одесу.

«Тому наразі їхні спроби зайти до Дніпропетровської області в районі Нового Бугу та Опостолового були зупинені. Поки що вони відійшли. Як ми бачимо за їхніми задумами, вони більше не намагаються сюди зайти».

Говорячи про подальший розвиток подій, Геннадій Корбан підкреслив, що область впевнена у своїх силах, а тому містянам варто зберігати спокій і продовжувати дотримуватися комендантської години — з 20:00 до 06:00.

«Резерви, які формуються у Дніпропетровській області та інших областях, що не перебувають під окупацією, одразу направляються на фронт, поповнюючи регулярні частини та тероборону». 

Керівник Центру тероборони Дніпра також повідомив, що голова обласної ради Дніпропетровщини провів велику нараду з громадами, щоб налагодити взаємодію з теробороною в усіх районах і керівниками громад і райадміністрацій. 

«Усі співпрацюють. В області є унікальна та злагоджена робота. Я можу цим пишатися. В інших областях ситуація менш керована, тож доводиться іноді консультувати колег звідти щодо взаємодії з профільними службами. А ворог буде розбитий і перемога обов’язково буде за нами», — підсумував Геннадій Корбан.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook