ГоловнаCуспільство

Врятують не одне життя: на Дніпропетровщину з Нижньої Сілезії (Польща) прибули санітарні автомобілі

Три спеціалізовані автівки Mercedes Benz 109, які укомплектовані необхідним обладнанням для надання першочергової допомоги, сьогодні вранці приїхали до обласного центру з міста Вроцлав. Гуманітарну допомогу надано за сприяння Маршала воєводства Нижня Сілезія Цезарія Пшибильського – давнього партнера Дніпропетровщини, йдеться у повідомленні прес-служби облради.

На автівках медики перевозитимуть поранених військовослужбовців та постраждалих від бойових дій цивільних громадян.

«Дніпропетровська військова адміністрація звернулася до Маршала воєводства Нижня Сілезія Цезарія Пшибильського з проханням підтримати область в цей надскладний для України час. Наші медики, які евакуйовують поранених військових і цивільних, – справжні герої. На них зараз лежить шалене навантаження, тому лікарі мають бути забезпечені всім необхідним. Вдячний нашим партнерам з Польщі за допомогу», – сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Автівки передали комунальному підприємству «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»Дніпропетровської обласної ради».

«Кожна автівка для евакуації пораненого бійця – це одне врятоване життя. І всі інші слова тут зайві. Автомобілі укомплектовані багатьма додатковими матеріалами. Це транспортні шини, кровоспинні засоби, м’які ноші для переноски постраждалих. А також сортувальні талони, які потрібні для позначення постраждалих за різним ступенем тяжкості отриманого поранення – це різнокольорові мітки червоного, жовтого, зеленого, чорного кольорів», – розповів Радій Шевченко, директор Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Машини також укомплектовані польською стороною гуманітарною допомогою у вигляді медичних товарів, перев’язувальних матеріалів, дрібного медичного обладнання, дезінфікуючих засобів тощо.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook