ГоловнаCуспільство

Менше ніж за місяць фахівці «гарячих ліній» психосоціальної підтримки при ДСНС Дніпропетровщини прийняли близько 100 звернень

Як ми раніше вже повідомляли, на початку квітня у семи містах регіону на базі підрозділів ДСНС Дніпропетровщини запрацювали «гарячі лінії» психосоціальної підтримки. Працює вона 24/7 й станом на 13 квітня по допомогу до спеціалістів вже звернулося близько ста людей, про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.

«Призначення ліній – надання інформаційної підтримки і психологічної допомоги населенню, внутрішньо переміщеним особам, які постраждали внаслідок воєнних дій. Звернувшись на «гарячу лінію» можна отримати психологічну допомогу і консультативну підтримку щодо особистих питань аби запобігти психопатології і знизити негативний вплив від травматичної події», - йдеться у повідомленні.

У ДСНС також додали, що за потреби, психологи допомагають й в пошуку консультації фахівцями інших служб, таких як юристів, медиків, соціальних працівників:

«Основні питання, які потребували вирішення стосувались психологічної підтримки, отримання гуманітарної допомоги, оформлення закордонних паспортів та відновлення втрачених документів. Звісно психологи здійснюють координацію та допомогу у вирішенні будь-яких питань, які надходять від мешканців».

Незалежно від того, якого характеру звернення надходить на «гарячу лінію», під час телефонної допомоги консультанти слідують основним принципам: анонімність, доброзичливе та неупереджене ставлення до абонента.

Дізнатися, за якими номерами можна звернутися на «гарячі лінії» психосоціальної підтримки при ДСНС Дніпропетровщини, можна тут.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook