ГоловнаCуспільство

Перекваліфікувалися на час воєнного стану та не забули й про дозвілля дітвори: як у Дніпрі працює позашкільна освіта

З настанням воєнного стану дніпровські заклади позашкільної освіти змушені були перекваліфікувати свою діяльність. Наразі такі заклади перетворені на гуманітарні хаби, де збирається і розподіляється допомога як для переселенців, так і захисників. Втім, не забувають у Дніпрі й про дозвілля дітвори, повідомляють у прес-службі мерії.

За словами директорки департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради Дар’ї Білої, попри активну волонтерську діяльність, заклади позашкільної освіти продовжують дистанційно викладати вихованцям, зокрема й тим діточкам, які прибули до Дніпра з інших регіонів.

«Працівники закладів задіяні у трьох волонтерських центрах. Вони також плетуть маскувальні сітки, кікімори, разом з дітьми виготовляють обереги, браслети, ляльки-мотанки для наших захисників. Наразі вже виготовлено понад 2 тис. оберегів», – розповіла під час брифінгу 15 квітня Дар’я Біла.

Вона також зазначила: «До Великодня з радістю долучаємося до ініціативи Андрія Палаша. Йдеться про проведення народними майстрами майстер-класів для дітей на великодню тематику, зокрема й розпис писанок. Важливо сьогодні продовжувати прищеплювати дітям українську культуру і традиції».

Водночас керівник громадської організації «Культура медіальна» Андрій Палаш розповів: «На базі центру сучасної культури у Дніпрі відкрили тимчасовий соціальний хаб, де зокрема організовано коворкінг, воркшопи, творчі майстер-класи (графіка, живопис, перформанси, танці, театр), анімації для дітей, підлітків. До Великодня будуть і тематичні майстер-класи. Усе це безкоштовно. Долучитися можна, попередньо зареєструвавшись за телефоном: +380 99 275 61 24».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook