ГоловнаCуспільство

Накладання джгута, стимуляція дихальних шляхів та швидкий огляд постраждалого: в Дніпрі проводять тренінги домедичної допомоги для мешканців міста

У Дніпрі для мешканців міста проводять тренінги домедичної допомоги. На тренінги запрошують викладачів позашкільних закладів, вихованців та їх батьків, а також викладачів закладів освіти міста, повідомляє прес-служба мерії Дніпра.

За словами начальниці відділу позашкільної освіти та національно-патріотичного виховання департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Тетяни Журової, курси домедичної допомоги вже пройшли понад 2000 осіб.
«На сьогодні вже проведено сім тренінгів. В умовах нашої нової реальності такий тренінг необхідний, аби кожен мешканець знав, як надати собі або комусь іншому домедичну допомогу. Але ми сподіваємось,що це навчання буде тільки як навчання, і на території нашої області вони не знадобляться», - зазначила Тетяна Журова.
У рамках тренінгу, слухачів навчають як швидко оглянути постраждалих, як правильно стимулювати дихальні шляхи, накласти джгут, гемостатичну та тугу пов‘язку та багатьом іншим корисним навичкам.
«Такі тренінги корисні не тільки під час війни, а й у побуті, бо в цивільному житті ситуації бувають різні, і іноді дуже важливо до приїзду швидкої надати людині якісну домедичну допомогу. Бо зазвичай правильні дії рятують життя», - зазначив викладач тренінгу Ростислав Бублій.
Світлана Масенко залюбки долучилась до тренінгу. Жінка каже, раніше ніколи не ходила на подібні заняття, але вона впевнена, що такі знання повинні бути в скарбничці у всіх дніпрян.

«Дуже хочеться, аби ці навички не стали у нагоді, але все ж таки ми повинні знати, як допомогти собі та оточуючим. Та все ж мрію щоб у нас було мирне небо, а наші військові надійно захищали нас, і нам не довелось ці знання використовувати на практиці», – зазначила пані Світлана.

Долучитись до тренінгу може кожен охочий дніпрянин, для цього потрібно заповнити анкету за посиланням

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook