ГоловнаCуспільство

Прийом дітей до садочків та шкіл у Дніпрі розпочато: що треба знати батькам

Міністерство освіти і науки України рекомендує провести процедуру зарахування дітей до першого класу без жеребкування. Крім цього, якщо кількість заяв на зарахування до першого класу перевищує планову загальну кількість місць у перших класах, то керівники повинні вжити необхідних заходів, аби учням було де навчатись. Про це в ході брифінгу розказала заступник начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Олена Яковенко, передає прес-служба мерії.

«Зарахування дітей до закладу освіти здійснюється до початку навчального року. Якщо документи на зарахування до 1 класу подають переселенці, але вони не зареєстровані в Дніпрі, то заклад освіти сприяє реєстрації і не відмовляє у прийомі документів», – додала Олена Яковенко. 

Продовжується і прийом дітей до дитячих садочків. Процедуру проводять онлайн. Першочергово зараховують дітей пільгових категорій. Їх приблизно 20% від загальної кількості. Для дошкільнят наразі проводять також дистанційне навчання, для цього департамент гуманітарної політики ДМР створив групу у фейсбуці «SMART-освіта» https://www.facebook.com/groups/774780379634757.  

Раніше ми також повідомляли, які документи потрібні для зарахування дитини до школи.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook