ГоловнаCуспільство

У Межівській громаді працевлаштували 15 ВПО, а одна переселенка змогла відкрити власний бізнес

У Межівській громаді переселенці допомогли відкрити власний бізнес. Громада надала приміщення комунальної власності на безоплатній основі під відкриття манікюрного салону. За словами Межівського селищного голови Володимира Зражевського, загалом на сьогодні вдалось працевлаштувати 15 переселенців.Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Ми працюємо активно над цим питанням. На жаль, поки мала цифра працевлаштованих, але це пов’язано з тим, що ми чекаємо, коли Мін’юст поновить реєстри. Адже для того, аби працевлаштувати переселенців, потрібно їм змінити місце реєстрації. Загалом наша громада прийняла 1 564 ВПО», – зазначив Володимир Зражевський.

Наразі ситуація в Межівській громаді контрольована. Громада має запас продуктів та ліків. ЦНАПи надають для переселенців та мешканців близько ста послуг на день. Водночас середній та малий бізнес поступово поновлює роботу. Крім цього, в громаді продовжують посівну, на сьогодні працює 47 фермерських господарств та 12 сільгосппідприємств.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook