ГоловнаCуспільство

Величезну роль в цій перемозі відіграла Україна,- Микола Лукашук про 77-му річницю Перемоги над нацизмом

Сьогодні, 9 травня, ми відзначаємо 77-му річницю перемоги над нацизмом. Сьогодні ми почуємо багато заяв, виступів та філософських розмов, вважає  голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. 

 

Очільник Дніпропетровської облради впевнений, що знак рівності між гітлером та путіним давно поставлено: «РФ – країна концентрованого зла, адже повторює події вісімдесятирічної давнини, чинить масові вбивства мирних українців. А наругу над пам‘яттю народів, які звільняли світ від нацистської чуми, вже навіть не намагається приховати.

Перемогу над нацизмом здобула антигітлерівська коаліція, до складу якої входили десятки країн. Величезну роль в цій перемозі відіграла Україна. Понад 8 мільйонів наших громадян загинули, але спільна мета була досягнута – добро здолало зло. Ми стали нацією переможців, яка заплатила за мир надвисоку ціну і довела, що здатна протистояти величезному злу».

Микола Лукашук пише, що зараз РФ перекреслила спільну перемогу в Другій світовій війні та всіма силами намагається «приватизувати» цей здобуток, поставити тільки себе на п‘єдестал.

«Наші ветерани, які колись пліч-о-пліч з росіянами знищували гітлерівців, на схилі літ замість мирного сну в теплих ліжках вимушені ховатися у підвалах. Бо на їхні домівки падають російські бомби. Бо нащадки їхніх фронтових побратимів принесли розруху і вбивства.

Тож РФ має бути позбавлена статусу переможця у Другій світовій війні, адже тепер їхня країна пропагандує рашизм. Наше завдання – не віддати росіянам спільне досягнення мільйонів громадян, не дати їм привласнити цю перемогу»,- наголошує Лукашук.

24 лютого в Україні розпочалася своя Вітчизняна війна. Вже 75 днів ми вимушені боротися за правду і незалежність. Голова облради переконаний, що немає такого бункера, в якому зло переховуватиметься вічно: «Це зло врешті-решт рано чи пізно вийде на світло правди та справедливості. І саме тоді добро переможе. Історія має тому підтвердження.

Скоро у всіх новинах ми почуємо два слова, на які чекають мільйони: Україна перемогла.

Вклоняємося всім героям, які звільняли землю від гітлерівської навали. І всім героям, які сьогодні звільняють українську землю від рашистів.

З Днем перемоги над нацизмом!».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook