ГоловнаCуспільство

Близько 200 тис. переселенців у Дніпрі, робота комунальних служб і формування запасів донорської крові: Філатов про те, як живе місто на 75 день війни

Комунальні служби та медична система Дніпра працюють стабільно. У місті ремонтують дороги, чистять зливову каналізацію та висаджують квіти. Реагентів і медикаментів достатньо. Водночас всіх небайдужих містян закликають ставати донорами крові — насамперед для 4-ї міської багатопрофільної лікарні. Про це міський голова Борис Філатов заявив під час брифінгу 9 травня.

Коментуючи перебіг евакуації через Дніпро, Філатов зауважив, що нині кількість таких пасажирів не перевищує 100 осіб на день. На сьогодні заплановано один поїзд – Покровськ-Дніпро-Львів. Загалом же місто прийняло вже майже 90 тисяч переселенців. Філатов підкреслив, що це лише офіційні цифри зареєстрованих у міському соцзахисті. Реальна ж кількість переселенців у Дніпрі, як мінімум, вдвічі більша.

«Основний виклик для міста — це те, що близько 20 тис. людей старші за 60 років, і вони кажуть, що хочуть залишатися тут. Для розуміння, нині з військовою адміністрацією пропрацьовується питання відкриття другого відділення геріатричного пансіонату», — сказав Борис Філатов.

В той же час Дніпро та область є одними із найпотужніших хабів з виробництва продуктових наборів, які передаються у гарячі точки та постраждалі від російської агресії регіони.

«Під час минулого Конгресу регіональних влад при Президентові України, членом президії якого я є, було відзначено внесок Дніпропетровщини у вирішення гуманітарних проблем і гуманітарної допомоги. Ми і надалі допомагатимемо всім, хто цього потребує. Це бачать в уряді. Нашу область ставлять за приклад іншим регіонам», — зазначив мер Дніпра, додавши, що місто і область сформували і передали 1 млн 300 тис. таких наборів.

Повертаючись до роботи комунальних служб і медичної системи, Борис Філатов зауважив, що в місті триває благоустрій — працює чимала кількість комунальної техніки. Водночас він закликав мешканців бути пильними і запобігати випадкам вандалізму на локаціях міського господарства.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook