ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині день минув спокійно,— голова облради про підсумки 76-ої доби спротиву

Сімдесят шоста доба протистояння України російському воєнному вторгненню добігає кінця. Підводячи підсумки дня, голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив: на Дніпропетровщині сьогоднішній день минув спокійно і без обстрілів. Наразі російських окупаційних військ в регіоні немає.

«Протягом останньої доби до області прибуло майже півтори тисячі переселенців. Станом на цю хвилину в нас перебуває 218,4 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них:

  • 53,7 тисячі дітей;
  • 47,3 – це маломобільні громадяни і люди, яким більше 60 років.

Якщо говорити про міста, в яких мешкає найбільше переселенців:

  • Дніпро – 88,5 тис. осіб;
  • Кривий Ріг – 37,4 тис. осіб.

Але я наголошую, що ці цифри можуть бути більшими. Далеко не всі громадяни стають на облік як внутрішньо переміщені особи і звертаються до органів місцевого самоврядування.

Щойно прочитав вечірнє зведення Генштабу. Тішать новини з Харківщини: там українські захисники звільнили чотири населені пункти. Збройні сили України мають успіхи, тож тримаємо кулаки за те, щоб ці успіхи множилися.

Також вірю, що прискорити темпи знищення ворогів нам допоможе озброєння, яке нададуть Україні після підписаного закону про ленд-ліз. 

Зараз весь цивілізований світ на нашому боці. Лідери G7 підтвердили курс введення нових санкцій. Захід хоче системного послаблення рф, щоб така війна більше ніколи не повторилася. Ми хочемо того ж.

Подяка кожному нашому захиснику, який нині міцно тримає оборону. 

Нехай ніч буде тихою»,- пише Микола Лукашук.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook