ГоловнаCуспільство

У ДніпроОВА розповіли про нові правила оренди землі

На період воєнного стану в Україні змінили правила оренди землі. Нову угоду можна оформити лише на рік. Натомість дія укладеного раніше договору подовжується автоматично. Про це стало відомо на брифінгу в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«На час війни спростили оформлення оренди землі для сільгосппотреб. Обмежили розмір орендної плати. Він не може перевищувати 8% від грошової вартості, визначеної експертами. Договір укладають строком на рік. Раніше він міг досягати майже півстоліття», – зазначив начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Іван Легостаєв.

Спростили і правила оформлення ділянки під оренду. На час війни не потрібна реєстрація у державному земельному кадастрі.

«Власник землі розробляє технічну документацію. Вона йде додатком до договору з орендарем. Саму угоду реєструють у районній військовій адміністрації», – сказав Іван Легостаєв.

Якщо під час воєнного стану закінчилася дія укладеного раніше договору оренди, її подовжують на рік автоматично, додав він.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook