ГоловнаCуспільство

Дніпропетровщина та ще вісім областей України отримали головних державних санітарних лікарів

У Міністерстві охорони здоров’я відбулося вручення контрактів новопризначеним керівникам обласних центрів контролю та профілактики захворювань та директору Центру громадського здоров’я, відбір яких відбувався на конкурсній основі. Про це повідомляють у прес-службі МОЗ.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко наголосив, що у час війни роль центрів контролю та профілактики захворювань особливо важлива, адже йдеться про контроль над інфекційними захворюваннями для яких бойові дії — сприятливе середовище.

«Призначення керівників ЦКПХ — це черговий крок до ефективної побудови системи протиепідемічного захисту в нашій країні, потреба у якій стає з кожним роком ще більш актуальною. Ваша робота має бути спрямована на забезпечення епідемічного добробуту наших громадян», — додав Віктор Ляшко.

У результаті конкурсів керівників отримали центри контролю та профілактики захворювань у Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Херсонській, Донецькій, Сумській, Чернігівській, Львівській та Закарпатській областях.

Першу частину керівників центрів контролю та профілактики хвороб призначили у січні. Тоді 12 регіонів отримали в одній особі керівників центрів та головних державних санітарних лікарів областей.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook