ГоловнаCуспільство

Сумки та прикраси з переробленого непотребу: у Дніпрі відкрили сучасну станцію із сортування та переробки сміття

У Дніпрі відкрили сучасну станцію з переробки сміття. На ній можна навчитись сортувати непотріб, перероблювати його на вторинну сировину, а потім створювати з нього прикраси та речі для побуту. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Дніпровської міської ради.

Станція обладнана подрібнювачем для пластику та гідравлічним пресом.
«Для Дніпра дуже важливо відповідати принципу у збиранні та сортуванні сміття. Адже його впроваджено по всій Європі. І наразі в екокомітеті Верховної Ради підтримали проєкт закону з управління відходами, на який ми очікували майже 5 років. Цей проєкт запровадить принцип «забруднювач платить»: за вторинну сировину сплачуватимуть не лише пересічні громадяни, які її споживають, а насамперед виробник цієї продукції», – зазначила заступниця директора департаменту – начальниця управління комунальної екології департаменту екологічної політики Ірина Козлова.
Ініціювали створення такої станції група активістів з громадської організації «Underground Dnepr». Вони вже не перший рік сортують та перероблюють сміття, а також привчають до цієї справи дніпрян та гостей міста. Першу станцію вони відкрили два роки тому.
«Це вже наша друга станція, приміщення якої ми вирішили орендувати майже в середмісті Дніпра. На цій станції, крім переробки та прийому сміття, ми ще й відкрили майстерню, в якій можна створити різні прикраси з переробленого непотребу. Таким чином ми хочемо показати, що сміття має друге життя і може бути корисним у вашому побуті», – зазначив засновник проєкту «Underground Dnepr» Олександр Гречка.
Донька Олександра Ангеліна створює різні речі зі сміття.
«Наразі я роблю екосумку з переробленого пластику. Мій тато перероблює пластик на горошини, а я з них шию сумку, з якою можна вийти прогулятись або сходити в магазин і там використовувати її замість пластикового пакету», – зазначила Ангеліна Гречка.
Приносити сміття та вчитись сортувати його можна за адресами: вул. Філософська, 19-А (четвер, субота 10:00 до 14:00) та Запорізьке шосе, 56 (перша та третя неділя місяця з 10:00 до 12:00).

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook