ГоловнаCуспільство

Майже за три місяці на водоймах Дніпропетровщини затримали понад 300 браконьєрів

Майже за три місяці на Дніпропетровщині затримали понад 300 порушників правил нересту. Вони незаконно виловили понад 1 тонну риби. Нанесли збитки на майже на 4,5 млн грн. Про це стало відомо під час брифінгу в обласній військовій адміністрації. 

«На Дніпропетровщині завершився нерест, який тривав з 16 квітня. У цей період рибу важливо залишити в спокої, аби біоресурси у водоймах відновилися. Тому діяли обмеження. Зокрема, заборона на лов сітками та електровудками», – зазначила директорка департаменту екології та природних ресурсів ДніпроОВА Ірина Понікарова.

За дотриманням правил нересту слідкували Управління Держагентства меліорації та рибного господарства, Нацполіція, екоінспекція.

«Одне з найбільш грубих порушень сталося у Криворізькому районі. Там у браконьєрів вилучили 60 кг риби. Вони нанесли збитків майже на 682 тис грн», – розповів начальник управління Державного агентства рибного господарства у Дніпропетровської області Василь Волков.

За порушення правил нересту «чорних рибалок» штрафують – до 680 грн. Вони мають відшкодувати й збитки за кожну виловлену рибу. Наприклад, за карася – 1580 грн, за сома – 5180 грн.

На злісних браконьєрів очікує кримінальна відповідальність. Цьогоріч до слідчих органів передали 33 матеріали для відкриття таких проваджень.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook