ГоловнаCуспільство

​Боротьба з вандалізмом у Дніпрі: яке покарання чекає на порушників

У Дніпрі працівники департаменту парків та рекреації вимушені постійно боротися із проявами вандалізму у зелених зонах. Про це повідомляють у міській раді. 

Ледь не щотижня ламають гойдалки та розмальовують непристойними символами лави у сквері Клочка – оновленому місці відпочинку в одному із спальних районів. 

«Останній акт вандалізму стався нещодавно. Працівники КП «Парк культури та відпочинку «Придніпровський»» помітили розмальовані бетонні опори нових лав. Нам довелось витратити два дні на спробу відтерти те неподобство. Намагались і спеціальними щітками прибрати написи, але фарба сильно вʼїлась. Тож вирішили обережно зафарбувати дані написи», – зазначив начальник відділу утримання КП «Парк культури та відпочинку Придніпровський» ДМР Роман Мироненко. 

Щодо збитків, то на рік місто витрачає близько мільйона гривень, аби усунути прояви вандалізму у парках та скверах по всьому Дніпру. 

Нагадаємо, за вандалізм передбачено покарання за статтею 194 Кримінального кодексу України. Можна відбутись штрафом у 1 000 грн або виховними роботами до 240 годин, а можна і потрапити за ґрати на 3 роки.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook